Afdrukveilige gebieden voor wanddecoratie-items

• Bijgewerkt

Het afdrukveilige gebied tonen of verbergen

Je kunt het afdrukveilige gebied in BookWright tonen of verbergen met de combinaties CMD+T (Mac), Ctrl+T (Windows) of via Weergeven > Bijsnijgebied weergeven, of door bovenaan de pagina op het snijlijnenpictogram te klikken.

Hoe gebruik je het afdrukveilige gebied?

Het afdrukveilige gebied staat standaard ingeschakeld in BookWright. Het helpt je content op de juiste manier te plaatsen, zodat belangrijke delen van je foto of tekst niet onverwacht wegvallen bij het afdrukken.

In de volgende voorbeelden zie je de rode stippellijn en het roze gebied in alle drie de wanddecoratietypen. Houd belangrijke content buiten dit roze gebied.

Metaal:

Plexiglas:

Canvas:

Informatie over snijlijnen

De rode stippellijn geeft aan waar je wanddecoratie ongeveer wordt gesneden bij prints op metaal, of wordt gevouwen bij prints op canvas. Bij prints op plexiglas is er geen rode stippellijn te zien.

Er kunnen lichte afwijkingen optreden bij het snijden of vouwen. De daadwerkelijke rand van de print kan dus net binnen of net buiten de stippellijn vallen.

De roze gebieden geven het afdrukveilige gebied aan. Houd belangrijke content (zoals tekst of bovenkanten van hoofden) BUITEN het roze gebied. Als je een wanddecoratie op metaal of plexiglas maakt, gebruik dan het afdrukveilige gebied om te voorkomen dat er content wegvalt bij het afdrukken. Maak je een wanddecoratie op canvas, gebruik dan het afdrukveilige gebied om te voorkomen dat er content over de rand van het frame wordt gevouwen.

Wanneer kun je snijlijnen negeren?

Het enige geval waarin je snijlijnen kunt negeren, is als je een paginavullende afbeelding gebruikt waarbij de afbeelding of achtergrond de print volledig bedekt. Zorg er in dit geval voor dat de randen van je afbeelding (of achtergrondkleur) helemaal tot de randen van de print reiken, daar waar de buitenste rand van het roze gebied eindigt. Zorg ervoor dat er geen randjes onbedekt zijn, anders is het resultaat een duidelijk zichtbare witte rand langs de rand van je wanddecoratie. Lees voor meer informatie ons artikel over het gebruik van paginavullende afbeeldingen voor wanddecoratie-projecten in BookWright.

Het roze gebied

Dit is een preview van een wanddecoratieprint in BookWright, met de snijlijnen ingeschakeld. Let op het roze gebied. Houd belangrijke content, zoals tekst en gezichten, buiten dit gebied.

In het voorbeeld hieronder staat de tekst veilig buiten het roze gebied. Dit is een goede plaatsing van de afbeelding om ervoor te zorgen dat alle tekst zichtbaar is na het afdrukken.

Plaatsing van de tekst zoals hieronder is niet aan te raden. Plaats geen tekst in het roze gebied, omdat het weg kan vallen na het afdrukken.