Een bestaand Layflat-fotoboek opnieuw bestellen

Sinds 4 september 2019 worden onze nieuwe Layflat-fotoboeken gemaakt met een zwaarder en luxer kwaliteitspapier, waarop levendige kleuren dankzij de lichtglanzende afwerking het best tot hun recht komen.

Je kunt een bestaand Layflat-fotoboek (geüpload en besteld voor 4 september 2019) opnieuw laten afdrukken op glanzend kwaliteitspapier door hieronder de toolspecifieke instructies te volgen. Als je er niet zeker van bent welke tool je gebruikt hebt om je originele Layflat-boek te maken, lees dan dit artikel.

Let op: om een bestaand Layflat-fotoboek opnieuw te kunnen bestellen, heb je je originele bestanden nodig.

Booksmart

1. Localiseer en open je originele bestand.
  2. Klik op de button ‘Voorvertoning’ in de rechteronderhoek op je scherm en controleer je boek.
  3. Klik als je helemaal tevreden bent op de button ‘Boek bestellen’ (of selecteer het menu ‘Uitgeven’ bovenaan het scherm en klik op ‘Boek bestellen’).

Bookify

1. Localiseer en open je originele bestand.
  2. Klik op de button ‘Voorvertoning en bestellen’ en controleer je boek.
  3. Upload en bestel je boek zodra je helemaal tevreden bent.

BookWright

1. Localiseer en open je originele bestand.
  2. Klik op het Voorvertoning-pictogram om je boek te controleren. De breedte van de rug van je boek kan gewijzigd zijn, let daarom extra goed op de plaats van tekst en afbeeldingen op de omslag en de rug, en pas deze zo nodig aan.
  3. Upload en bestel je boek zodra je helemaal tevreden bent.

InDesign

Kijk eerst op de Specificatiespagina om te controleren wat de afmetingen van de rug van je boek (breedte en hoogte) zijn met het nieuwe Layflat-papier. Vergelijk de afmetingen van de rug van je huidige boek met de afmetingen op deze pagina. Als de afmetingen zijn gewijzigd, volg dan de onderstaande instructies om een nieuw bestand aan te maken en je boek opnieuw te bestellen.

1. Open de Blurb-InDesign-plug-in en selecteer ‘Nieuw boek maken’.
  2. Voer de exacte gegevens van je vorige Layflat-boek in, inclusief de afmetingen en het pagina-aantal. Selecteer Standaard Layflat-papier in het papierdropdownmenu en Hardcover, Imagewrap in het omslagendropdownmenu.
  3. Klik nu, in plaats van een nieuw paginasjabloon aan te maken, op de link-button om een koppeling te maken met het InDesign-paginadocument van je huidige Layflat-boek.
  4. Open het InDesign-omslagdocument van  je bestaande Layflat-boek. Keer terug naar je nieuwe Layflat-boek en maak een NIEUW omslagsjabloon aan door te klikken op ‘Omslagsjabloon maken’. Selecteer ‘ALLE’ uit je vorige omslagsjabloon en plak in het nieuwe omslagsjabloon. De nieuwe omslag heeft een andere rugbreedte, pas daarom alle elementen op de pagina zorgvuldig aan zodat alles helemaal klopt.
  5. Upload en bestel je Layflat-boek.

PDF Uploader

Kijk eerst op de Specificatiespagina om te controleren wat de afmetingen van de rug van je boek (breedte en hoogte) zijn met het nieuwe Layflat-papier. Vergelijk de afmetingen van de rug van je huidige boek met de afmetingen op deze pagina. Als de afmetingen zijn gewijzigd, volg dan de onderstaande instructies om een nieuw bestand aan te maken en je boek opnieuw te bestellen.

1. Localiseer je bestaande PDF-bestanden.
  2. Upload de PDF-bestanden naar de Blurb PDF Uploader.
  3. Controleer de preview grondig. De breedte van de rug van je boek kan gewijzigd zijn, let daarom extra goed op de plaats van tekst en afbeeldingen op de omslag en de rug. Kijk als je een nieuwe omslag-PDF voor je boek moet maken op onze Specificatiespagina voor exacte afmetingen.
  4. Upload en bestel je boek zodra je helemaal tevreden bent.