Een omslag ontwerpen voor je boek

Omslagontwerp deelt dezelfde basiselementen als paginaontwerp: afbeeldingen, tekst en achtergrondkleur.

Je kunt toegang krijgen tot de omslag door op het  -pictogram linksboven op de hoofdwerkbalk te klikken

1. Gebruik de knop om in lay-outmodus te werken (net zoals wanneer je aan pagina's werkt)
  2. Klik op de knop om een tekstcontainer te tekenen
  3. Typ de titel van het boek, een ondertitel (als er één is) en de auteursnamen. Het is belangrijk dat deze informatie hetzelfde is overal waar je boek te zien is.
  4. Teken nog een tekstcontainer op de rug van het boek en voer hier ook de informatie over de titel en de auteur in. Gebruik de knop Roteren om de oriëntatie van de tekst te wijzigen.
  5. Gebruik fotocontainers en achtergrondkleuren om andere visuele ontwerpen toe te voegen aan je omslag.

Rugbreedte instellen

BookWright is best slim; de breedte van je boekrug wordt automatisch aangepast aan het aantal pagina's in je boek en de geselecteerde papiersoort.

Wanneer je je papiergewicht selecteert in BookWright, stel je een rugbreedte in die afhankelijk is van de dikte van je boek, wat betekent dat je omslagontwerp goed zal aansluiten op je gedrukte boek.

Het papiergewicht selecteren

Gebruik het keuzelijstmenu linksboven om het papiergewicht te selecteren dat je wilt gebruiken voor je boek.

Een opmerking over stofhoesflappen

Alleen stofhoezen hebben flappen, dus als je deze wilt gebruiken om een biografie of portretfoto van de auteur, plotsynopsis, samenvatting, enz. toe te voegen, zorg er dan voor dat je het omslagtype Hardcover, stofhoes ontwerpt.