Blurb Adobe® InDesign®-invoegtoepassing

Aanwijzingen voor het importeren van oudere Blurb InDesign-projecten.

1. Hanteer deze checklist na te gaan of jouw PDF's de preflightcontrole kunnen doorstaan

• Bekijk onze korte introductievideo om te zien hoe je de invoegtoepassing kunt gebruiken.
  • Pas de afmetingen van de sjabloon niet aan nadat je sjablonen hebt gemaakt.
  • Maak je omslagsjabloon pas NADAT je de sjabloon voor je pagina's hebt gemaakt en je precies weet hoeveel pagina's je hebt.
  • Sla je documenten op een permanente plek op. Verplaats de bestanden niet naar andere mappen als je wilt dat de invoegtoepassing je projecten bijhoudt, anders kunnen de koppelingen niet meer worden gebruikt.
  • Bekijk je uiteindelijke geëxporteerde PDF's in Adobe Acrobat of Reader voordat je ze uploadt.

2. De invoegtoepassing installeren

GGa naar de downloadpagina van de Blurb-invoegtoepassing voor Adobe InDesign. Download de desbetreffende invoegtoepassing voor jouw versie van InDesign en kies Opslaan als om het bestand op te slaan. Sluit InDesign af, dubbelklik op het installatieprogramma voor de invoegtoepassing die je zojuist hebt gedownload, en volg de instructies voor installatie.

Houd rekening met de volgende punten tijdens de installatie van de invoegtoepassing:

• Zorg ervoor dat je de juiste invoegtoepassing downloadt. Er zijn specifieke invoegtoepassingen voor elke versie van InDesign voor de Mac of de pc.
  • Voor de installatie van de invoegtoepassing moet je beschikken over beheerdersmachtigingen (dit is de standaardinstelling op de meeste computersystemen).
  • Tijdens de installatie van de invoegtoepassing mag InDesign niet worden uitgevoerd.

Als je de invoegtoepassing niet kunt installeren, neem je contact op met Klantondersteuning voor hulp.

3. De invoegtoepassing gebruiken

Bekijk de korte introductievideo om aan de slag te gaan. Nadat de invoegtoepassing correct is geïnstalleerd, wordt de Blurb InDesign-invoegtoepassing (Blurb-boekontwerpprogramma) onder aan het menu INDESIGN FILE weergegeven.

Volg de onderstaande stappen om je project te maken, te bekijken en te uploaden:

• Stap 1 – Klik op de knop Nieuw boek maken.
  • Stap 2 - Boekgegevens – Voer de titel van je project en je auteursnaam in. Selecteer een bijsnijdformaat, een papiersoort en een omslagoptie voor het boek. Je kunt in de invoegtoepassing ook kiezen voor het maken van een e-book met een aspectratio voor iPads. Vul een schatting van het aantal pagina's in. (Je kunt het aantal pagina's later aanpassen.)
  • Stap 3a – Maak de sjabloon voor je pagina's.
    • Klik op Paginasjabloon maken. Er wordt een sjabloon geopend waarmee je kunt beginnen met ontwerpen.
    • Plaats alle afbeeldingen op de laag 'Je afbeeldingen hier'. Het doel van de 'Laag met aanwijzingen' is om hulp te bieden. Deze laag wordt niet geëxporteerd naar je uiteindelijke project. Je kunt de laag desgewenst verbergen of wissen als deze afleidt.
  • Stap 3b – Maak de sjabloon voor je omslag.
    • Zodra het paginaontwerp is voltooid en je precies weet wat het aantal pagina's is, keer je terug naar de invoegtoepassing (FILE->BLURB BOOK CREATOR).
    • Voer het uiteindelijke aantal pagina's in bij Aantal pagina's in stap 2.
    • Klik op Omslagsjabloon maken. Er wordt een omslagsjabloon geopend waarmee je kunt beginnen met ontwerpen.
      Als je een eerder gemaakte sjabloon opnieuw wilt openen, klik je op het potloodpictogram om de bijbehorende sjabloon voor het bewerken te openen.
  • Stap 3c – Een ontwerp maken voor een e-book. Om de kwaliteit van je e-book te garanderen, raden we het gebruik van de volgende elementen af:
    • Multimedia (video- of audiocomponenten)
    • Gemanipuleerde tekst (uitgestrekt, initialen, schalen, tekst op paden)
    • Paginakoppelingen (inhoudsopgave, voetnoten, indexen)
    • Randen of opvulelementen voor tekstvakken
    • Inlineafbeeldingen
  • Stap 4 – Bekijk, upload en bestel je boek.
    • Zodra je pagina's en je omslagontwerp gereed zijn, keer je terug naar de invoegtoepassing (FILE-> BLURB BOOK CREATOR) en selecteer je Boek uploaden.
    • Het preflightproces wordt voor je bestand opgestart. Vervolgens wordt je standaard PDF-viewer geopend.
    • De pagina met de gegevens van je boek wordt geopend. Hier kun je jouw zojuist geüploade boek bestellen.

4. Geavanceerde tools van de invoegtoepassing

Een al gemaakte sjabloon vervangen

• Als je ervoor kiest om een al gemaakte sjabloon te vervangen door een nieuwe, selecteer je het paginapictogram. Hiermee kun je een volledig nieuwe sjabloon maken, waarmee een bestaande sjabloon kan worden vervangen.
  • Als je per ongeluk op deze knop klikt of als je de koppeling naar jouw oude bestand wilt herstellen, klik je op het pictogram voor de koppeling om de koppeling naar het bestaande project te herstellen.

De koppeling met een al gemaakte sjabloon herstellen.

• Als je sjabloon is verplaatst of als de koppelingen naar je sjabloon zoek zijn geraakt, klik je op het koppelingspictogram om de koppeling naar jouw sjabloon te herstellen. Vergeet niet om de correcte sjablonen van de pagina's en omslag te gebruiken, aangezien anders het preflightproces kan mislukken.

Adobe® en InDesign® zijn gedeponeerde handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. QuarkXPress® is een gedeponeerd handelsmerk van Quark Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen.