Je broninhoud maken en bewerken

Als je inhoud met veel tekst wilt schrijven en bewerken, kun je daarvoor het beste je favoriete tekstverwerkingsprogramma gebruiken, bijvoorbeeld Microsoft Word. Je kunt je inhoud natuurlijk ook in een andere tekstverwerker maken, op voorwaarde dat je de inhoud kunt converteren naar een RTF-bestand. Ons conversieprogramma is echter geoptimaliseerd voor Word en levert in combinatie met Word ook de meest voorspelbare resultaten op. Andere mogelijke tekstverwerkers zijn Google Docs, TextEdit of Open Office.

Wat je moet doen voordat je een RTF-bestand exporteert:

• Voer een spelling- en tekstcontrole uit op de inhoud van je boek.
  • Voeg tekstopmaak toe, zoals vet, cursief, onderstrepen, regelafstand, enzovoort.
  • Voeg een sectie-einde 'Oneven pagina' toe om hoofdstukken van elkaar te scheiden. De sectie-einden 'Volgende' en 'Doorlopend' worden genegeerd.

TIP:In Word kies je Pagina-indeling > Eindemarkeringen > Sectie-einden > Oneven pagina.

TIP:In plaats van sectie-einden te gebruiken, kun je ook elk hoofdstuk opslaan als een afzonderlijk RTF-bestand. Voor elk RTF-bestand dat je in BookWright invoegt, wordt een apart hoofdstuk toegevoegd.

• Nu kun je voorwerk toevoegen aan je boek, zoals een copyrightpagina of een inhoudsopgave. Plaats een sectie-einde 'Oneven pagina' tussen elk stuk voorwerk.
  • Gebruik tabs voor de alinea-inspringing.
  • Werk niet met 'verkeerd-om-inspringingen' in Word, maar gebruik in plaats daarvan de BookWright-tool voor inspringen.
  • Download hier de romansjablonen van BookWright.
  • Voor het beste resultaat gebruik je gehele getallen voor de regelafstand of interlinie.

TIP:Vraag ons Dream-team als je contact wilt leggen met professionele editors die je kunnen helpen met de controle van je inhoud.

Welke opmaak wordt NIET ondersteund in de RTF-import:

• Initialen over meerdere regels (dit worden normale lettertypen met een normale lettergrootte)
  • Ingesloten afbeeldingen, tabellen, grafieken, vormen, kopteksten en voetteksten (deze worden genegeerd)

TIP:Voeg afbeeldingen toe nadat je je RTF-bestand hebt geïmporteerd in BookWright. Tabellen en grafieken kunnen later worden opgeslagen en ingevoegd als afbeeldingen.

• Word-stijlen (alle tekststijlen moeten inline worden toegepast en niet via het menu Stijlen)
  • Pagina-achtergronden
  • Lay-outs met meerdere kolommen
  • Koppelingen tussen pagina's of secties in je Word-document

TIP:Als je een gekoppelde inhoudsopgave wilt maken, kun je dat het beste doen in BookWright. De geïmporteerde koppelingen van Word werken niet altijd.

• Lijsten met opsommingstekens: Maak lijsten door met je toetsenbord handmatig het symbool • of cijfers toe te voegen (Alt+8 op de Mac, Alt+7 op Windows)

Sla je document op als RTF-bestand (Rich Text Format).

De optie om te exporteren naar RTF is gewoonlijk te vinden onder Bestand > Opslaan als... op de menubalk van je tekstverwerkingsprogramma.