Audio en video converteren naar de juiste indelingen voor een ebook

Een video converteren:

Gebruik MPEG Streamclip (niet geaffilieerd met Blurb) voor zowel de Mac als Windows: dit is gratis verkrijgbaar via Squared 5.

1. Open MPEG Streamclip en plaats je inhoud in het programma
2. Kies Bestand > Exporteren naar MPEG-4
3. Controleer of de volgende opties zijn geselecteerd:

• Framesnelheid: 24
  • Framegrootte: Selecteer de optie die wordt weergegeven met "overige"

''Houd er rekening mee dat de iPad in staat is tot frame maten tot 1920x1080 en de iPhone tot maximaal 640x480. Als je frame groter is dan 640x480, suggereert Blurb je om ofwel 480x360 voor (4:3) inhoud of 640x360 voor (16:9) inhoud te selecteren, om succesvolle weergave te garanderen op alle iPhone en iPad-apparaten.''

• Kwaliteit: Hoe hoger de kwaliteit, hoe groter het bestand. Experimenteer met de beste formaten voor je ebook, maar de waarde moet minimaal 50% zijn.
  • Interscale-schaalopties: Schakel deze optie uit.

Audio converteren:

Op een Mac

Als je een audio bestand wilt converteren, gebruik je het gratis programma QuickTime (niet geaffilieerd met Blurb).
1) Open het audiobestand in QuickTime Bestand -> Openen
2) Kies Bestand -> Exporteren
3) Wijzig Formaat om in "Audio Only"

4) Klik op Exporteren in de rechterbenedenhoek en noteer waar u het bestand opslaat

Op een PC

Als u uw audio om te zetten op een PC, iTunes gebruiken. Zorg ervoor dat u versie 10 of hoger gebruikt. (niet aangesloten bij _)

1) Open het audiobestand in iTunes. Bestand -> Bestand aan bibliotheek toevoegen

2) het bestand dat u wilt omzetten

3) Geavanceerde Kies Selecteren -> Create AAC Version

4) Na de conversie is voltooid, selecteert u de nieuwe AAC versie in iTunes 5) Rechts Klik met je muis en selecteer "Toon in Windows Verkenner "om het bestand op uw pc vinden

Het gebruik maken van MPEG Streamclip, QuickTime en iTunes is arbitrair en Blurb kan geen technische ondersteuning aanbieden.

Gebruik van andere Audioconversietoepassingen Als u van plan bent over het gebruik van een video / audio conversie andere toepassing dan Squared 5, gebruikt u de onderstaande informatie om u te helpen uw codering instellingen begeleiden:

VIDEO:

Ondersteunde bestandsformaten: MP4 of M4V Codec: H.264

Maximale Bitrate: 5 Mbps

Maximale afmetingen: 1920x1080

Maximale beeldsnelheid: 30 fps

* Houd er rekening mee dat de iPad in staat is tot frame maten tot 1920x1080 en de iPhone in staat is tot maximaal 640x480. _ suggereert Blurb je om het coderen naar 480x360 voor (4:3) of 640x360 voor (16:9) @ 1,5 Mbps bitrate om succesvolle weergave te garanderen op alle iPhone en iPad-apparaten.

AUDIO:

Ondersteunde bestandstypen: M4A

Codec: AAC

Maximale Sample Rate: 48 kHz

Kanalen: 2 (stereo)

Maximale Bitrate: 256 Kbps