Privacyinstellingen voor boek: De opties Openbaar en Privé

Met de privacyinstellingen voor jouw boek bepaal je wie jouw boek kan bekijken, kopen en becommentariëren.

Elk boek dat je uploadt wordt automatisch ingesteld op de optie Privé. Dit betekent dat jouw boek alleen kan worden bekeken door diegenen die jij daartoe hebt uitgenodigd.

Je kunt het privacyniveau instellen voor elk boek dat je uploadt naar Jouw boeken. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Privé (ik en mijn gasten): Jouw boeken zijn privé, dat wil zeggen dat alleen jijzelf en diegenen die jij hebt uitgenodigd jouw boeken kunnen bekijken en kopen, totdat je deze instelling wijzigt. Wanneer je een uitnodiging verstuurt, moet je er wel rekening mee houden dat deze kan worden doorgestuurd, gepost of op een andere manier gedeeld. Becommentariëring is momenteel niet mogelijk bij privéboeken.

Openbaar: Met deze optie kan iedereen jouw boek bewonderen en kopen via de Blurb Boekwinkel. (Je kunt altijd nog je vrienden en familie een afzonderlijke uitnodiging sturen om je boek te bekijken.) Elke gebruiker die bij Blurb is geregistreerd kan feedback geven over jouw openbare boek.

Hoe kan ik de privacyinstellingen wijzigen

1. Meld je aan bij Blurb en klik op Jouw boeken.

2. Klik op "details" naast de omslag van het boek dat je wilt instellen als openbaar of privé.

3. Schuif naar beneden op de pagina en ga naar de privacyinstellingen op het tabblad Delen. Selecteer de optie Openbaar of Privé en klik op Wijzigingen opslaan. Afhankelijk van jouw keuze wordt het boek ingesteld op Openbaar of Privé.

Als je je boek beschikbaar maakt via de optie Openbaar, kun je iedereen in de Blurb-community toestaan om een commentaar over je boek te schrijven. Je kunt dit commentaar in- of uitschakelen via Mijn account > Accountinfo. Klik hiervoor op Bewerken naast het gedeelte Boekcommentaar. Vergeet niet om je voorkeursinstellingen op te slaan.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Inloggen