Ik kan BookSmart niet downloaden

Hmmm. Dit lijkt op een probleem met de firewall. Veel Windows-gebruikers maken gebruik van twee firewalls: een netwerkfirewall (hardware) en een Windows-firewall (software). Als je de Windows-firewall hebt uitgeschakeld, blijven de computer en het netwerk beveiligd door de netwerkfirewall.

De Windows-firewall kan een internetverbinding belemmeren die wordt gedeeld via een router van het thuisnetwerk. Als een dergelijk conflict ontstaat bij je Windows-computer, zul je merken dat er geen internetverbinding kan worden gemaakt via de router.

Je kunt de Windows-firewall als volgt veilig uitschakelen:

• Open het Windows Start-menu en kies Configuratiescherm
  • Selecteer de optie Beveiligingscentrum van het Configuratiescherm
  • Selecteer vervolgens de optie voor de Windows-firewall
  • Schakel de firewall uit en druk op OK

Je kunt eventueel ook je antivirussoftware tijdelijk uitschakelen tijdens het downloaden en installeren van Blurb BookSmart. Hierdoor verloopt het installatieproces een stuk gemakkelijker.

Als je klaar bent met downloaden, volg je de bovengenoemde stappen om de firewall opnieuw te activeren.

Als je vanuit je kantoor wilt downloaden, is er waarschijnlijk een netwerkfirewall die je niet kunt uitschakelen. Probeer dan BookSmart thuis of vanaf een andere locatie te downloaden.