Welk kleurprofiel moet ik gebruiken voor mijn afbeeldingen in BookSmart?

Deze informatie is voor onze BookSmart-software. Als je onze PDF to Book-workflow gebruikt, raadpleeg dan Wat moet ik weten over kleurruimte om mijn PDF-bestand voor te bereiden?
Blurb verwerkt technisch gezien geen kleur-/ICC-profielen, maar er zijn manieren om kleur te beheren en toch rekening te houden met kleine nuanceverschillen van boek tot boek. Voor afbeeldingen die naar BookSmart worden geïmporteerd, raden we het bijvoegen van kleurprofielen bij de afbeeldingen af. Blurb raadt aan om gewoon de sRGB-kleurruimte te gebruiken voor al je BookSmart-afbeeldingen.

Als je een groot aantal boeken bestelt, raden we je aan eerst een proefexemplaar van je boek te bestellen. Je kunt een kleurenkaart of voorbeeldafbeeldingen aan dit boek toevoegen, zodat je nog wat laatste aanpassingen kunt maken voordat je bestellingen voor extra boeken plaatst.

Bij kleurbeheer is het belangrijkste hulpmiddel een gekalibreerde monitor!

Afbeeldingen controleren (zonder afdrukken) voordat je ze naar BookSmart laadt:
• Download het Blurb ICC-profiel en installeer dit
• Open je afbeeldingen in een toepassing voor kleurbeheer zoals Adobe Photoshop®
• Selecteer Weergave > Instellen proef en selecteer het Blurb-ICC-profiel als Te simuleren apparaat.
• Selecteer Perceptueel als Rendering intent met Compensatie zwartpunt
• Ga naar Weergave en vervolgens Proefkleuren om een schermweergave te bekijken die een benadering is van hoe de afbeelding er op papier uitziet, gedrukt op een van onze HP Indigo's.

Onze blog heeft informatie over de ICC-gegevens voor de HP Digital Indigo-printer waarop wij al onze boeken drukken, met uitzondering van boeken in pocket- of tradeformaat met zwart-wittekst.

Tips over hoe je de kleur synchroniseert

Kleurprofiel voor Blurb-boeken

Nogmaals, houd er rekening mee dat we ons niet aan kleurprofielen houden en dat deze informatie je kleurbeheerproces wel kan helpen, maar niet kan garanderen.

Met behulp van onze opties Premium of ProLine Paper? Je hoeft je kleurprofielen niet aan te passen. Het profiel in de bovenstaande koppeling werkt prima bij al onze papieropties.