Waarom kan ik mijn BookSmart-boek niet uploaden?

Uploads mislukken wanneer Blurb BookSmart® de servers van Blurb.com niet kan bereiken. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1) Aanmeldingsgegevens voor Blurb-account: Open je internetbrowser, MELD JE AF bij blurb.com en meld je vervolgens weer aan om ervoor te zorgen dat je gegevens correct zijn. Als je je niet bij blurb.com kunt aanmelden, klik dan op de koppeling 'wachtwoord vergeten' om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Wanneer je voor het aanmelden je e-mailadres gebruikt en dat niet werkt, probeer je je in plaats daarvan aan te melden met je Blurb-gebruikersnaam, of andersom (vergeet niet dat zowel de gebruikersnaam/e-mailadres als het wachtwoord hoofdlettergevoelig zijn).

2) Lokale beveiligingssoftware (zoals antivirusprogramma's) of instellingen (zoals je Windows-firewall): Schakel indien mogelijk dergelijke software/instellingen uit en probeer opnieuw te uploaden.
a) Als je BitDefender uitvoert, houd er dan rekening mee dat dit programma ervoor kan zorgen dat BookSmart onze servers niet kan bereiken en niet gemakkelijk kan worden uitgeschakeld (wanneer je het programmavenster sluit, wordt BitDefender niet uitgeschakeld). Gebruikers van BitDefender kunnen bestanden mogelijk wel uploaden door de realtimevirusbescherming uit te schakelen. Als dat niet lukt, kun je proberen de boekprojecten vanaf een andere computer te uploaden.
b) Als je de beveiligingssoftware van Kaspersky uitvoert, raadpleeg je de specifieke instructies in 'Als je antivirussoftware van Kaspersky uitvoert en je het boek niet kunt uploaden'.

3) Proxy/firewall van netwerk, proxy/inhoudsfilters van internetproviders: Firewalls, proxy's en filters op het niveau van een netwerk of internetprovider staan toe dat je browser verbinding maakt met blurb.com, maar staan niet toe dat de BookSmart-toepassing hetzelfde doet. Het kan moeilijk zijn om deze verbindingstypen aan te pakken, zelfs als je de netwerkbeheerder bent. Dus als het uploadprobleem niet met stap 1 of 2 kan worden opgelost, raden we je aan om vanaf een andere locatie te uploaden.

Tenzij je met een laptop werkt, moet je de boekbestanden naar een andere computer verplaatsen. Zo verplaats je het boek naar een andere computer:
1) Open het boek in BookSmart en selecteer Exporteren -> Boekproject exporteren in het menu Bestand. Sla het geëxporteerde bestand op naar een draagbaar opslagapparaat.
2) Als je bepaalde lettertypen in het boek hebt gebruikt die niet op de tweede computer zijn geïnstalleerd, kopieer je de bestanden van die lettertypen en sla je deze ook op naar het opslagapparaat. Lettertypebestanden zijn op pc's te vinden onder Configuratiescherm>Lettertypen. Bij de Mac zijn de lettertypen opgeslagen in de FontBook-toepassing.
3) Sluit je opslagapparaat aan op de tweede computer en kopieer en installeer de gewenste lettertypebestanden voordat je BookSmart opent. Als BookSmart niet op deze tweede computer staat, download je het programma van Blurb.com en installeer je dit.
4) Open BookSmart op de tweede computer en selecteer Importeren in het menu Bestand. Navigeer naar het bestand (met de extensie .book) en selecteer dit. Dit bestand wordt nu geïmporteerd. Vervolgens kun je via deze andere internetverbinding het uploaden voltooien.

Als je alles hebt geprobeerd en het uploaden van het boek nog steeds niet lukt, laat het ons weten en we helpen je.