Hoe krijg ik de juiste lay-out voor mijn paginaontwerp?

Je kunt met de knop 'Lay-out bewerken' je afbeelding en tekstvakken precies zo maken als je zelf wilt.

Je kunt ook een van de vooraf ontworpen lay-outs van BookSmart gebruiken. Daarvoor ga je naar het menu Paginalay-out in de linkerbovenhoek:
Image

1. Selecteer de pagina die je wilt wijzigen of voeg een nieuwe pagina toe.
  2. Houd de tekst en afbeeldingen bij de hand (op je computer of in Mijn fotocollectie), zodat je deze in je nieuwe lay-out kunt slepen en neerzetten. De tekst en afbeeldingen in je huidige paginalay-out passen misschien niet in de nieuwe lay-out.
  3. Klik op de lay-outminiaturen in het gedeelte Paginalay-out kiezen links bovenaan totdat je de gewenste lay-out hebt gevonden.
  4. Sleep de afbeeldingen en tekst naar de nieuwe lay-out en bewonder je prachtige paginaontwerp.

Als je een nieuwe pagina met dezelfde lay-out als een bestaande pagina aan je boek wilt toevoegen, doe je het volgende:

1. Markeer de bestaande pagina met de gewenste lay-out.
  2. Klik op de knop Pagina toevoegen op de werkbalk boven het hoofdvenster en kies Lay-out dupliceren.

Hiermee maak je een nieuwe pagina meteen achter de bestaande pagina die je hebt geselecteerd. Je gebruikt dan dezelfde lay-out als in die bestaande pagina.

Als je een bepaalde pagina in de onderste rij met miniaturen markeert (of met de Shift-toets een reeks pagina's markeert), kun je daar ook meer pagina's dupliceren met de opdrachten voor kopiëren en plakken.