Zien mijn afbeeldingen er op het scherm precies zo uit wanneer ze gedrukt zijn?

Het is een uitdaging om afbeeldingen die met geïntegreerde achtergrondverlichting op het scherm worden weergegeven precies zo scherp en helder op papier weer te geven. Wellicht is het raadzaam de helderheid en/of het contrast een beetje aan te passen met een programma voor fotobewerking. Let wel dat donkere afbeeldingen er nog donkerder uitzien op de pagina, dus houd er rekening mee dat er geen licht door de foto's heen schijnt, zoals bij een beeldscherm. Pas de foto's aan indien nodig.

Als je afbeelding er op het scherm donker uitziet, raden we je aan om deze lichter te maken of uit je boek te verwijderen. Als je weet hoe je het beeldscherm kunt kalibreren en op het scherm kunt proeflezen met een ICC-profiel, vind je hier meer informatie. Blurb kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor donkere afbeeldingen, omdat we geen enkele kleurcorrecties uitvoeren op de bestanden die je uploadt.

Afbeeldingsresolutie kan ook bijdragen aan uiterlijke verschillen tussen een afbeelding op het scherm in vergelijking met hoe deze wordt afgedrukt. Het beeldscherm van je computer heeft waarschijnlijk een resolutie van 72 pixels per inch en je afbeeldingen zien er dan helder en scherp uit. Als je een afbeelding met dezelfde resolutie hebt maar dan op papier afgedrukt, ziet de afbeelding er blokkerig en gepixelleerd uit. Dus zelfs als de afbeeldingen er goed uitzien op het scherm, is de ideale resolutie voor je afbeeldingen 300 pixels per inch.

Houd er ook rekening mee dat wanneer je een afbeelding aan BookSmart toevoegt, je niet het werkelijke bestand ziet maar een plaatsaanduiding van dat bestand met een lagere resolutie, net zoiets als een reuzeminiatuur. Hierdoor kan BookSmart grote bestanden laden zonder de prestaties te vertragen. Aangezien dit slechts plaatsaanduidingen met een lagere resolutie zijn, kun je deze vermindering van kwaliteit wellicht op het scherm zien als je hardhandig inzoomt.