Hoe kan ik een foto in BookSmart draaien of spiegelen?

Je kunt een foto op drie manieren draaien.

Je kunt de draaiknoppen van BookSmart gebruiken:

1. Klik in het hoofdvenster op de foto die je wilt draaien. De werkbalk Afbeeldingstools verschijnt net onder de hoofdwerkbalk.
  2. Klik op een van de kleine draaiknoppen links van de werkbalk Afbeeldingstools om de afbeelding 90 graden met de klok mee of tegen de klok in te draaien.
    Image

Of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding:

1. Klik met de rechtermuisknop op de foto die je wilt draaien. Er verschijnt een pop-upmenu.
  2. Selecteer Afbeeldingstools. Kies vervolgens Rechts draaien of Links draaien om de afbeelding 90 graden met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

Of gebruik sneltoetsen:

1. Klik op de foto die je wilt draaien.
2. Typ Ctrl+R (Command R op een Mac) om de foto 90 graden met de klok mee te draaien en Ctrl+L (Command L op een Mac) om de foto 90 graden tegen de klok in te draaien.

Je kunt een foto op twee manieren horizontaal of verticaal spiegelen.

Je kunt ofwel de BookSmart-knoppen voor het spiegelen van afbeeldingen gebruiken:

1. Selecteer de foto die je wilt spiegelen.
  2. Klik op de knop Horizontaal spiegelen (je zit rechts en nu zit je links) of klik op de knop Verticaal spiegelen als je er ondersteboven van bent.
    Image

Of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding:

1. Klik met de rechtermuisknop op de foto die je wilt draaien. Er verschijnt een pop-upmenu.
2. Selecteer Afbeeldingstools. Kies Horizontaal spiegelen of Verticaal spiegelen.