Preflight PDF uploaden

Je boek bekijken voordat je het bestelt

Als je je PDF-bestanden hebt geüpload en voordat je je bestelling plaatst, ga je eerst naar MY DASHBOARD in de rechter bovenhoek op de website van Blurb en selecteer je MY BOOKS. Klik op de preview van je zojuist geüploade boek om te bekijken of de pagina’s kloppen en of alle elementen op de juiste plaats op de pagina’s staan.

Lettertypen niet ingesloten

Je ziet deze foutmelding als een lettertype niet wordt ingesloten (embedded) in het PDF-bestand, of als het lettertype kan niet worden geselecteerd of afgedrukt. Deze foutmelding komt normaal gesproken voor als het PDF/A-formaat niet is geselecteerd bij PDF-bestanden binnen Windows Microsoft® Word®.

• Om dit op te lossen ga je naar je MS Word-bestand en selecteer je Opslaan Als ADOBE PDF of Opslaan Als vanuit het menu BESTAND.
  • Zorg ervoor dat de instellingen overeenkomen met de afbeelding hieronder.
  • Selecteer OPTIES en zorg ervoor dat je PDF/A selecteert en sla je PDF(s) op.
  • Als deze oplossing je probleem niet oplost of het niet werkt, dan zul je de handleiding moeten raadplegen om erachter te komen hoe lettertypen overgenomen kunnen worden in je PDF-bestand.Final_NL_Screenshot.jpg

Registration Color Detected

Deze foutmelding komt voor als je een kleur hebt geselecteerd uit REGISTRATION of ALL in je bestand. Deze kleuren moeten NOOIT worden gebruikt, behalve als er gevraagd wordt SNIJTEKENS aan te geven. Snijtekens zijn niet toegestaan als je een PDF-bestand naar Blurb wilt uploaden. Dit is een veelvoorkomende fout als je werkt met Adobe® InDesign®.  Er bestaat een eenvoudige manier om dit probleem te verhelpen: gebruik de InDesign Plug-in van Blurb om je bestanden van je boek te uploaden. Als dit niet mogelijk is, dan zul je alle elementen van je originele ontwerp van REGISTRATION of ALL apart moeten identificeren een aanpassen naar een andere kleur zoals Zwart (Black) of Verzadigd Zwart (Rich Black).