Een ebook helemaal vanaf het begin maken met de Blurb Book Creator en Adobe® InDesign®

Opmerking: een ebook kan niet worden gemaakt met InDesign CS3

Download en installeer de Blurb Book Creator.

Bekijk deze video (in het Engels) over het maken van een ebook in Adobe InDesign met een nieuw aspectratio voor iPads.

Open InDesign en ga naar FILE->BLURB BOOK CREATOR om de invoegtoepassing te openen.

Klik op de knop Boek starten en voeg een titel en auteur toe voor je nieuwe ebook.

Selecteer Aspectratio voor iPads voor het boekformaat van je ebook.

Omdat dit een ebook is, kan er geen papiertype of omslagtype worden gekozen.
Je kunt een schatting van het aantal pagina's invoeren, die later kan worden aangepast.

Klik op Paginasjabloon maken, waarna de Blurb Book Creator een lege sjabloon maakt voor je ebook met afmetingen die passen bij een iPad.

Er is geen afzonderlijke omslagsjabloon voor een ebook. De omslag en de pagina's zijn allemaal te vinden in de paginasjabloon voor een ebook. De ebooksjabloon heeft een omslagpagina, een titelpagina en dubbele pagina's, afhankelijk van het aantal pagina's dat je hebt ingevoerd. Op de sjabloon zijn handige tips te vinden die niet worden geëxporteerd als je jouw ebook uploadt naar Blurb. Je kunt deze laag verbergen door te klikken op het pictogram van het oog in het palet met de lagen van InDesign. Je volledige ontwerp moet worden toegevoegd aan de laag 'Jouw ontwerp hier'.

Zodra je ontwerp gereed is, ga je terug naar de Blurb Book Creator en klik je op de knop Boek uploaden. Het preflightproces wordt voor je boek uitgevoerd, waarna het boek wordt geüpload naar Blurb. Het ebook wordt vervolgens geopend in de editor voor ebooks van Blurb, waar je het boek kunt bewerken en publiceren.