Je InDesign-bestanden uploaden als een ebook

In deze video (alleen in het Engels) worden de stappen uitgelegd voor het importeren van oude Adobe InDesign-bestanden in de nieuwe Blurb Book Creator, zodat ze kunnen worden gedrukt of geüpload als ebook.
Met Blurb heb je twee manieren om je InDesign-bestanden te converteren naar ebooks.

Manier 1

Blurb kan je geüploade PDF-bestanden converteren naar een ebook als je op de knop 'Dit boek converteren naar een ebook voor de iPad' klikt op de pagina met je boekgegevens. Met deze optie wordt het PDF-bestand omgezet naar een ebook. Dit is niet de workflow voor optimale kwaliteit van de conversie. Deze optie is vooral voor wie InDesign niet gebruikt of de oorspronkelijke InDesign-bestanden niet meer heeft.

Manier 2 (niet van toepassing op CS3)
Upload je ontwerpen voor je boek of ebook als een ebook rechtstreeks vanuit de Blurb Book Creator-invoegtoepassing voor Adobe InDesign. Deze werkwijze geniet de voorkeur voor de kwaliteit van je ontwerp. Ook is de conversie nauwkeuriger dan het converteren van geüploade PDF-bestanden.
Je kunt je afdrukontwerpen uploaden als een ebook met Blurb als je jouw gedrukte boek met een van de Blurb InDesign-invoegtoepassingen of Blurb-sjablonen hebt gemaakt. Volg de onderstaande aanwijzingen om je afdruksjablonen door te sturen naar de Blurb Book Creator, zodat ze kunnen worden geüpload als een ebook.
• Als jij je ontwerp voor je afdrukopntwerp hebt gemaakt in de nieuwste versie van de Blurb Book Creator en het te vinden is in je lijst met boeken aan de linkerzijde van de invoegtoepassing, selecteer je het afdrukbare boek in de lijst. Vervolgens stel je onderaan het boektype in op ebook, waarna je begint met het uploaden. Snel en eenvoudig!

• Als jij je afdrukbare boek hebt gemaakt met een oudere versie van de invoegtoepassing Blurb InDesign of met een van de oudere sjablonen van Blurb, volg je onderstaande stappen om je oudere project te importeren in de Blurb Book Creator.

Meld je aan bij blurb.com en selecteer Jouw boeken onder de kop Jouw Blurb.

Al je eerder gekochte Blurb-boeken worden weergegeven. Ga op zoek naar het geüploade PDF-bestand in je lijst en klik op de knop Details.

Op de pagina met boekgegevens nabij de onderkant staan de afmetingen en specificaties van dat boek. Maak een aantekening van het bijsnijdformaat, het type omslag, het aantal pagina's en het type papier. Je hebt deze gegevens nodig om je boek te importeren in de Blurb Book Creator.

*Op deze pagina vind je de knoppen voor het converteren naar een ebook. Deze conversie is vooral bedoeld voor wie die geen InDesign gebruikt. De conversie naar het ebook is van een hogere kwaliteit als je ebook met de Blurb Book Creator als een nieuwe ebookversie wordt geüpload vanuit InDesign.

Als je de informatie over je boek bij de hand hebt, open je InDesign en de Blurb Book Creator. Importeer je oude afdrukbare boek in de lijst met boeken, waar het kan worden geüpload als een af te drukken boek of een ebook.

1 - Klik op Boek starten
2 - Voer een titel, auteur en de eerder genoteerde informatie over het boek van de pagina met boekgegevens in.
3 - In het gedeelte Documentbestanden klik je op het pictogram met de koppeling voor jouw pagina's. Ga op zoek naar jouw pagina's in het InDesign-bestand van je vorige boek. Klik dan op het pictogram van de koppeling voor je omslag en ga op zoek naar het InDesign-bestand met de omslag van je vorige boek.
4 - Jouw project bevindt zich nu in de lijst met boeken en kan op elk gewenst moment opnieuw worden geüpload als een afdrukbaar boek of een ebook door Boektype te selecteren in het gedeelte Boek bestellen.