Het uploaden van een bestaande PDF naar Blurb

Er zijn twee elementen aan het afdrukken van een PDF: je PDF drukklaar maken en het daadwerkelijk uploaden van de PDF. Volg de onderstaande checklist om je PDF via Blurb af te drukken.

1. Zorg ervoor dat je PDF drukklaar is

Zorg ervoor dat alle lettertypen die je gebruikt correct zijn ingebed in de PDF.

Kijk bij de specificaties om je bestand in de juiste afmetingen te ontwerpen.

Zorg ervoor dat je boek een even aantal pagina's heeft, en je boek moet minimaal 20 pagina's tellen. Het aantal pagina's voor boeken met formaat 13x20 en 15x23 moet deelbaar zijn door 6.

Controleer of alle afbeeldingen in je boek tussen de 150 en 300 DPI zijn.

Gebruik voor tekst altijd 100% zwarte inkt.

Raster te complexe vectoren (bijv. Illustrator of CAD).

Maak als laatste de omslag, nadat alle pagina’s klaar en geteld zijn.

Plaats afbeeldingen en illustraties ruim van de aflooplijnen van de pagina's, zodat de witte lijnen bij het afsnijden niet zichtbaar worden.

Gebruik perceptual rendering intent overal waar mogelijk.

Gebruik geen steunkleur of registratiekleur.

Controleer je PDF-bestand voorafgaand aan het uploaden. In Acrobat / Adobe Reader of je volgende voorkeursinstellingen zijn geactiveerd:

Beeld > Paginaweergave van de PDF, selecteer Weergave van twee pagina's en Voorblad weergeven bij twee pagina's

Voorkeuren> Paginaweergave > Deselecteer Gebruik lokale fonts

Voorkeuren > Paginaweergave > Stel Gebruik overprint herzien in op Altijd

2. Een PDF uploaden

Er zijn een paar mogelijkheden om je PDF te uploaden:

Als je Adobe InDesign gebruikt om je boek te maken, gebruik je de InDesign plug-in van Blurb voor het ontwerpen en uploaden van je project.

Als je je PDF hebt gemaakt met behulp van een ander programma dan InDesign, kun je deze uploaden via onze PDF-uploader.

Let op: het formaat van PDF-bestanden wordt automatisch aangepast als het formaat niet meer dan 10% afwijkt, dus bekijk je PDF nauwkeurig nadat je het bestand hebt geüpload.

Klopt alles? Start met het uploaden van je PDF-bestanden