Waarschuwing afloopgebied in BookWright

Tijdens het preview- en uploadproces kan het gebeuren dat BookWright een waarschuwing toont over het plaatsen van tekst in boeken of op wanddecoraties.

Boeken:

Nadat je op Uploaden hebt geklikt, kan er een melding verschijnen in BookWright:

Tekstcontainer bevindt zich in veilige marges.

Onderaan de pagina zie je ook het volgende bericht:

Fotoboeken en magazines: Tekst geplaatst in de veilige marge kan afgesneden worden of verloren gaan tijdens het binden. Zorg dat er geen tekst in het roze gebied staat.

Standaard boeken: Je hebt een tekstcontainer in de veilige marge van dit boek geplaatst. Vanwege het drukproces voor dit boektype is het mogelijk dat jouw boek geïnspecteerd zal worden door de drukkers. Voor een snellere verwerking raadt Blurb je aan om de tekstcontainer uit de veilige marge te halen.

Het afloopgebied van een boek is het gebied dat bij het drukken wordt afgesneden. Tekst die in dit gebied staat, valt daarom weg in de gedrukte versie van je boek.

Klik om dit probleem op te lossen op Terug naar project.

Verplaats belangrijke content zodat deze niet in de buurt van de rode stippellijn en volledig buiten het roze gebied staat.

Lees voor meer informatie, inclusief screenshots en voorbeelden, ons artikel over snijlijnen in BookWright.

Wil je dat je afbeelding helemaal tot aan de rand van de pagina loopt, bekijk dan ons artikel over paginavullende afbeeldingen in BookWright.

Wanddecoraties:

Als je op de knop Uploaden klikt, kan de volgende waarschuwing verschijnen:

Tekstcontainer bevindt zich in veilige marges.

Onderaan de pagina staat dan de volgende boodschap:

Tekst geplaatst in de veilige marge kan afgesneden worden of verloren gaan tijdens het binden. Zorg dat er geen tekst in het roze gebied staat.

Het afloopgebied is het gebied dat wordt afgesneden of gevouwen bij de productie. Tekst die in dit gebied staat, valt daarom op je wanddecoratie weg.

Klik om dit probleem op te lossen op Terug naar project.

Verplaats als je een print op canvas of metaal maakt de tekst zodanig dat deze niet in de buurt van de rode stippellijn en volledig buiten het roze gebied staat (plexiglas heeft geen rode stippellijn).

Lees voor meer informatie, inclusief screenshots en voorbeelden, ons artikel over snijlijnen in BookWright voor wanddecoraties.

Wil je dat je afbeelding helemaal tot aan de rand van het sjabloon loopt, bekijk dan ons artikel over paginavullende afbeeldingen in BookWright voor wanddecoraties.