Afbeeldingen of tekst op alle pagina’s plaatsen met BookWrights masterfunctie

In dit artikel leggen we uit hoe je dezelfde tekst of dezelfde afbeeldingen op alle pagina’s van je boek kunt zetten. Met de masterfunctie van BookWright kun je snel afbeeldingen en tekst aan iedere pagina van je boek toevoegen. Deze functie wordt vooral gebruikt om in een keer op alle pagina’s achtergronden, paginanummers, kop- en voettekst te plaatsen.

De masterfunctie gebruiken

Met de masterfunctie kun je afbeeldingen, tekst, paginanummers en kop- en voettekst in een keer op alle pagina’s van je boek plaatsen.

• Master-tab inschakelen: open je boek en klik op Weergeven > Masters.

• Paginanummers toevoegen: klik links op het paginanummers-pictogram BW_-_Page_Numbers.jpg. Meer informatie hierover is te vinden in de veelgestelde vraag over het aanbrengen en verwijderen van paginanummers.
  • Achtergrondkleur op iedere pagina aanbrengen: klik links op het achtergrondkleurpictogram BW_-_Set_All_Pages_Color.jpg.
  • Kop- of voettekst op iedere pagina plaatsen: klik op het tekstcontainerpictogram BW_-_Draw_Text_Container.jpg. Teken vervolgens een tekstcontainer voor je kop- of voettekst en klik erin om te schrijven. Meer informatie hierover is te vinden in de veelgestelde vraag over kop- en voettekst toevoegen.
  • Afbeelding op iedere pagina plaatsen: klik op het fotocontainer-pictogram BW_-_Draw_Photo_Container.jpgof sleep je afbeelding direct uit de fotogalerij. Sleep nadat je een fotocontainer op de pagina hebt getekend, de afbeelding die je graag als achtergrond wilt gebruiken naar de container. Als je op iedere pagina een afbeelding als achtergrond wilt, moet je zowel op de linker als op de rechter pagina een fotocontainer tekenen.