Hoe kun je een bestaand fotoboek upgraden naar een Layflat-boek

Met platliggende boeken kun je op een prachtige wijze je afbeeldingen over twee pagina’s laten doorlopen waarmee je foto’s nog meer in de belangstelling komen en een grotere impact kunnen maken. Met de volgende layout-tools kun je een bestaand boek opnieuw bestellen als een platliggend boek. Houd er rekening mee dat Layflat-boeken een paginalimiet van 20-110 moeten hebben. Hieronder kun je instructies vinden per layout-tool. Als je niet weet welk layout-tool je hebt gebruikt voor het maken van je boek, zie dan graag dit artikel.

Booksmart or Bookify

Bookwright

Indesign

PDF uploader

Voor bestaande boeken die gemaakt zijn met Booksmart of Bookify

1. Ga naar je dashbord op je Blurb account via nl.blurb.com.
  2. Selecteer Meer bestellen onder het gewenste boek.
  3. Selecteer Standaard Layflat uit het papiermenu in je winkelwagen.
  4. Toevoegen aan winkelwagen + kassa.

Voor bestaande boeken gemaakt met Bookwright

1. Open Bookwright en lokaliseer en open je bestaande boek (*het is NOODZAKELIJK dat je toegang hebt tot je originele boekbestand*).
  2. Ga naar Omslag in de linkerbovenhoek.
  3. Selecteer Standaard Layflat-papier in het papiermenu.
    *Controleer de omslag en rug. De nieuwe omslag zal een andere rugbreedte hebben. Pas het ontwerp van de omslag zorgvuldig aan het nieuwe papiertype.*
  4. Preview je boek een upload de laatste versie naar je Blurb account om het aan te schaffen.

Voor bestaande boeken gemaakt met InDesign

1. Open de plug-in van Blurb voor Adobe InDesign en MAAK EEN NIEUW BOEKPROJECT AAN (*het is NOODZAKELIJK dat je toegang hebt tot je originele InDesign boekbestanden*).
  2. Voer dezelfde boekgegevens in als je bestaande InDesign boek, inclusief boekformaat en aantal paginanummers. Selecteer Standaard Layflat-papier en Hardcover Imagewrap als omslagsoort.
  3. In plaats van een nieuw paginabestand aan te maken, link je bestaande paginabestand met dit nieuwe boekproject. Open je bestaande InDesign omslagbestand.
  4. Ga terug naar de plug-in van Blurb voor Adobe InDesign en maak een NIEUWE Omslagtemplate aan. Selecteer ALLE inhoud van je bestaande omslag en plak het in het nieuwe omslagbestand. De nieuwe omslag zal een andere rugbreedte hebben dus pas je ontwerp zorgvuldig aan het nieuwe omslagbestand. Upload je layflat-boek.

Voor bestaande boeken gemaakt met de PDF Uploader

1. Lokaliseer je bestaande PDF-bestanden. (*Het is NOODZAKELIJK dat je toegang hebt tot je originele PDF-bestanden*).
  2. Upload de PDF-bestanden via de Blurb PDF uploader.
  3. Selecteer Imagewrap en Standaard Layflat-papier in het papiermenu.
  4. Controleer de Preview zorgvuldig aangezien de omslag wellicht aangepast dient te worden en elementen in je ontwerp verschoven zijn. Indien je besluit een nieuw omslagbestand te maken voor je Layflat-boek, zie graag onze PDF to Book-specificaties om de juiste dimensies te berekenen.